FENA biznis     | 03.12.2019. 14:08 |

Raiffeisen banka ponovo proglašena bankom godine u BiH

FENA Saopćenje

·        Priznanje magazina “The Banker”
·        RBI je „Banka godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi”

 „Sa zadovoljstvom smo preuzeli nagradu koja dodatno naglašava naš razvoj i dostignuća u posljednjih dvanaest mjeseci te smo iznimno ponosni na priznanje magazina The Banker za „Najbolju banku u BiH u 2019. godini“. Ostvarili smo dobre rezultate razvijajući nove proizvode i usluge te prateći tehnološki napredak. Djelujući u skladu s našom misijom nastojali smo pretvoriti inovacije u vrhunsko korisničko iskustvo, te osigurati klijentima lakše i jednostavnije poslovanje s Bankom. Ovo priznanje je rezultat zajedničkog, predanog i posvećenog rada svih članova tima Banke i predstavlja pravi poticaj da nastavimo unapređivati kako bismo klijentima pružili dodatnu vrijednost pri korištenju naših usluga“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Na dodjeli priznanja koja je održana krajem 2019. godine Raiffeisen Bank International AG (RBI) je po dvanaesti put primila nagradu „Banka godine u Srednjoj i Istočnoj Evropi" od časopisa Financial Times-a „The Banker”. 

„Ove nagrade vidim kao potvrdu našeg fokusa na korisničko iskustvo klijenta, posebno kada je riječ o digitalizaciji," izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Pored Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini i mrežne banke RBI u Bugarskoj i Ukrajini su proglašene „Bankom 2019. godine“ na njihovim tržištima.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Kontakt informacije:

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina
· 71 000 Sarajevo
· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92
· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo