Bosna i Hercegovina     | 03.12.2019. 12:46 |

Ivanić se predsjedniku XI Jinpingu zahvalio na kineskim investicijama u BiH

FENA Saopćenje

PEKING, 3. decembra (FENA) - Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predvodio je delegaciju Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi" na prijemu koji je kod predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga održan u Pekingu.

Obraćajući se predsjedniku Kine, Ivanić je ukazao na ogroman značaj koji ova zemlja ima danas u svijetu u ekonomiji i politici, ističući značajno mjesto koje ima inicijativa "17+1" koja okuplja zemlje centralne i istočne Evrope i Kinu, a u koju je uključena i BiH.

On je zahvalio predsjedniku Xi Jinpingu na kineskim investicijama u BiH, izražavajući nadu da će tih investicija biti i u budućem vremenu.

Budući da se ove godine obilježava 70 godina nastanka Narodne Republike Kine, Ivanić je uime pedesetak predsjednika država i vlada iz cijelog svijeta čestitao kineskom predsjedniku i narodu taj jubilej i izrazio nadu da će se uspješan razvoj Kine nastaviti u narednim godinama.

Mladen Ivanić u Pekingu također učestvuje u radu konferencije o temi "Održivi razvoj i multilateralizam", saopćeno je iz PDP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Xi Jinping se sastao s predstavnicima američkih poslovnih subjekata

Xi uputio poruku saučešća iranskom predsjedniku zbog 'terorističkog napada'

Xi Jinping u novogodišnjem obraćanju: Ponovno ujedinjenje sa Tajvanom je neizbježno

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo