Sport     | 03.12.2019. 12:39 |

U Novom Travniku izložba 'Sport u mome gradu, BiH i regiji'

FENA Marija Augustinovic

NOVI TRAVNIK, 3. prosinca (FENA) - Izložba "Sport u mome gradu, BiH i regiji", autora Velimira Bugarina, bit će otvorena u četvrtak u Novom Travniku, a posjetitelje očekuje mnoštvo informacija o najuspješnijim sportašima u regiji te najvećim rivalima na sportskim terenima.

Autor izložbe Velimir Bugarin kaže za Fenu da je izložba zamišljena kao svojevrsni hommage najvećim klubovima i sportašima iz BiH i regije, a eksponate, poput dresova, medalja i fotografija, donirali su brojni sportski klubovi iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

- Prvi dio izložbe posvećen je sportu u Novom Travniku, a drugi dio sportu u BiH i regiji. Osobito je zanimljiva originalna oprema gotovo nepoznatih sportova u našoj sredini, poput hokeja, američkog nogometa i bejzbola - istaknuo je Bugarin.

Kako je kazao, cilj mu je da se mladi informiraju o povijesti sporta, kako u BiH, tako i u susjednim državama.

- Malo tko od mlađih generacija zna da je BiH dala tri europska klupska prvaka. Novi Travnik je mala sredina u kojoj baš i nema nekih događanja, tako da je cilj napraviti nešto novo i zanimljivo, prvenstveno za djecu, a potom i odrasle. Nakon što smo dva puta izložbu odgodili zbog nedostatka financijske podrške, treća sreća bila je ključna - naglasio je Bugarin.

Ističe da je na pripremi izložbe radio godinu dana, želeći prikazati sport na zanimljiv i neuobičajen način.

- Tijekom godinu dana poslao sam više od 1.200 e-mailova, 50 zamolbi sam uputio poštom, te sam obavio more telefonskih poziva. Izložbu su podržali brojni klubovi, te sportski savezi iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ali je zaista razočaravajuće što to nije učinio nijedan sportski savez u BiH - naglasio je.

Izložba "Sport u mome gradu, BiH i regiji" bit će otvorena u četvrtak, 5. prosinca, u Domu kulture u Novom Travniku, s početkom u 19 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo