Sport     | 30.11.2019. 13:59 |

U Bukureštu večeras žrijeb grupa za EURO 2020.

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - U rumunskom Bukureštu večeras će od 18.00 sati biti obavljen  žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo, koje će biti od 12. juna do 12. jula naredne godine prvi put igrano u 12 država.

U prvom jakosnom bubnju su Belgija, Italija, Njemačka, Španija i Ukrajina, u drugom  Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Holandija i Rusija, trećem Turska, Portugal, Danska, Austrija, Švedska i Češka, a u četvrtom bubnju Vels i Finska, te još četiri ekipe koje će biti poznate u martu naredne godine nakon utakmica play-offa Lige nacija.

Za četiri preostala mjesta u play-offu u četiri grupe će se boriti 16 reprezentacija, među kojim i Bosna i Hrcegoivina u B - grupi. Protivnik "Zmajeva" u play-offu Lige nacija, 26. marta 2020. u Zenici je Sjeverna Irska, a pobjednik tog meča bit će domaćin i finalnog susreta 31. marta, kada će ugostiti boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska.

U ostale tri grupe play off-a igrat će Island, Bugarska, Mađarska i Rumunija (A-grupa), Škotska, Norveška, Srbija i Izrael (C-grupa) te Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija (D-grupa).

Od ranije je poznato da će pobjednik B-grupe play-offa na EP-u igrati u E-grupi, koju predvodi  Španija. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo