Stranačke aktivnosti     | 28.11.2019. 14:32 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

“Pomozite svim sportistima, a ne samo meni”, rečenica je koju u razgovorima sa zvaničnicima ističe Azra Dedić, bh. šampionka, Bišćanka i osvajačica zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je ovom prilikom upoznao Azru Dedić sa inicijativom koju je početkom godine u Parlamentu FBiH uputio zastupnik Nezavisnog bloka Amer Obradović i koja predviđa usvajanje Pravilnika o nagrađivanju za vrhunske rezultate, posebno one sportiste koji osvajaju najsjajnija odličja svjetskog i evropskog nivoa, te o poduzetim aktivnostima zastupnika Nezavisnog bloka na svim nivoima koji su usmjereni ka institucionalnom poboljšanju, podršci u radu i vrednovanju Azrinih rezultata.

Postojeći zakonski okviri i nedovoljno sluha od strane nosilaca najodgovornijih funkcija najvećim dijelom su prepreka daljnjem razvoju Azri Dedić i svim drugim šampionima koji na najbolji način predstavljaju sredine iz kojih dolaze ali i Bosnu i Hercegovinu u ime koje nastupaju i osvajaju medalje.

Zbog svega toga, Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać uputio je inicijativu Gradskom vijeću Bihać da se Azri Dedić dodijeli najveće gradsko priznanje za doprinos u afirmaciji Bihaća, a također i pripadajuću finansijsku podršku. Također, ponukan Azrinom zlatnom medaljom na EP ID judu u kategoriji do 70 kg Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini USK uputio je inicijativu za usvanaje Pravilnika o vrednovanju i nagrađivanju uspješnih sportaša i sportskih radnika kojim će institucije USK obavezati da prate i podstiču razvoj sporta.

Nezavisni blok je povodom uspjeha Azre Dedić, donio odluku da jednogodišnju sportsku stipendiju iz Fonda solidardnosti ove stranke dodijeli ovoj sjajnoj bh. sportašici.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'