FENA biznis     | 28.11.2019. 12:22 |

BBI banka prihod od ulaznica za SHF donirala SOS Dječijim selima u BiH

FENA Saopćenje

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je sav prihod od prodatih ulaznica za međunarodni sajam Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, koji je krajem septembra održan u glavnom gradu Bosne i i Hercegovine, donirala SOS Dječijim selima BiH. Ček je nacionalnoj direktorici Mireli Gruenther-Đečević uručila Emina Šišić, članica Uprave BBI banke koja je uz Islamsku razvojnu banku (IsDB) i Islamsku zajednicu u BiH bila organizator SHF-a.

„BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za najosjetljivije kategorije, stoga smo i ove, kao i prošle godine, odlučili da sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo halal-sajam doniramo SOS Dječijim selima BiH i na taj način podržimo njihov rad“, izjavila je Emina Šišić.

SOS Children's Villages International su internacionalna organizacija koja već 70 godina djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na svih 5 kontinenata pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

„Dugoročna partnerstva nam daju podršku u osiguravanju kontinuiteta u kvaliteti brige za djecu, mlade i porodice. Utoliko nas uvijek ohrabri spoznaja da i naši korporativni partneri prepoznaju potrebe djece i mladih, kao i njihova spremnost da zajedno pravimo istinske promjene. U ime organizacije SOS Dječija sela BiH želim zahvaliti BBI banci što nekoliko godina podržava naš rad. Hvala i svim posjetiocima Sarajevo Halal Fair-a što su kupovinom ulaznica dali svoj doprinos za sigurno i bezbrižno djetinjstvo 223 djece i mladih koji širom BiH odrastaju u okrilju SOS porodica“, istakla je Mirela Gruenther-Đečević.

 


Kontakt informacije:
 
Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BBI banka nastavlja stipendirati djecu povratnika u Kupresu

Privrednici Brčkog i Bijeljine prepoznali značaj i mogućnosti Sarajevo Business

Završena nagradna igra BBI banke i Mastercarda uručivanjem glavnih nagrada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo