Sport     | 27.11.2019. 16:08 |

Izvučene kvalifikacijske skupine za olimpijski košarkaški turnir

FENA Internet

ŽENEVA, 27. studenoga (FENA) - U sjedištu FIBA-e u Ženevi izvučene su kvalifikacijske skupine za muški i ženski košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Muške kvalifikacije igraju se u lipnju sljedeće godine, a ženske u veljači.

U muškoj konkurenciji domaćini kvalifikacijskih turnira su Beograd, Kaunas, Split i Victoria u Kanadi.

U svakoj od kvalifikacijskih skupina po šest reprezentacija podijeljeno je u dvije skupine. Dvije prvoplasirane reprezentacije igrat će u polufinalu, a pobjednik finala osigurat će nastup u Tokiju.

U Beogradu u skupini A igrat će Srbija, Dominikanska Republika i Novi Zeland, a u skupini B Portoriko, Italija i Senegal.

U Kaunasu u skupini A protivnik domaće reprezentacija Litve bit će Koreja i Venezuela, dok su u skupinu B svrstane Poljska, Slovenija i Angola.

Protivnik Hrvatskoj u Splitu u skupini A bit će Tunis i Brazil, dok su u skupini B Njemačka, Rusija i Meksiko.

Grčka, Kina i domaćin Kanada smješteni su u skupinu A na turniru u Victoriji, a u skupini B su Urugvaj, Češka, Turska.

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju već je poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

U ženskim kvalifikacijama domaćini turnira su Beograd, Bourges, Fushin i Ostende. U Beogradu će igrati reprezentacije Nigerije, SAD-a, Srbije i Mozambika. U Bourgesu će snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Portorika, Brazila i Australije. U Kini će se za plasman na OI boriti Južna Koreja, Kina, Velika Britanija i Španjolska, a u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.

Svjetske prvakinje Amerikanke već su osigurale nastup na Olimpijskim igrama, kao i domaća reprezentacija Japana. Preostalih deset mjesta bit će popunjeno kroz kvalifikacije. S turnira u Beogradu i Ostendeo plasirat će se po dvije reprezentacije, a s turnira u Bourgesu i Fushini po tri.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'