Bosna i Hercegovina     | 27.11.2019. 11:31 |

Krišto na Četrnaestom forumu UN-a u Berlinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto sudjeluje na 14. forumu Ujedinjenih naroda (UN) o upravljanju internetom, koji se održava u Berlinu.

Na ovom globalnom forumu, koji nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“, sudjeluje više tisuća predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, stručnih i znanstvenih skupina, međunarodnih organizacija te organizacija civilnog društva.

Drugoga dana foruma sudionicima su se, pored ostalih, obratili glavni tajnik UN Antonio Guterres, te njemačka kancelarka Angela Merkel.

Naglašeno je kako World Wide Web treba nova pravila djelovanja, te je pozvano na slobodan, otvoren i decentraliziran internet. Također je istaknuto da je nužna suradnja vlada država, poslovnog i civilnog društva, kao i svih ostalih sudionika na zaštiti interneta kao javnog dobra.

Zaključeno je kako je nužno, u cilju smanjenja digitalne podijeljenosti svijeta, osigurati svim ljudima pristup internetu do 2030. godine.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto sudjelovala je i na više panela na kojima je raspravljano o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, zajedničkim rješenjima u svezi s rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem, kao i o značenju prekograničnog upravljanja podacima, internetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginaliziranih skupina u digitalnom svijetu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo