Bosna i Hercegovina     | 26.11.2019. 13:08 |

Konferencija organizacija slijepih o provedbi Konvencije o pravima OSI u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Udruženje slijepih Kantona Sarajevo najavilo je da će na Ilidži okupiti predstavnike organizacija slijepih iz BiH i Švedske te domaće nosioce vlasti raznih nivoa na konferenciji koja, među ostalima, ima namjeru razmijeniti iskustva u provedbi Konvencije o pravima osoba s invaliditetom (OSI) s fokusom na pitanja od interesa za slijepe osobe.

- Među temama tog skupa je i analiza stepena implementacije federalne Strategije za unaprjeđenje prava i položaja osoba s invaliditetom, dogovor o zajedničkim aktivnostima u reformskim procesima u BiH, razmjena iskustava o aktivizmu mladih slijepih osoba, profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju slijepih osoba, finansiranje organizacija slijepih i promoviranje rada na zajedničkim projektima - navode organizatori.

Međunarodna konferencija nazvana 'Uloga organizacija slijepih u implementaciji Konvencije o pravima OSI u BiH, iskustva i izazovi' najavljena je za 27. i 28. novembar.

Organizator je Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Savezom slijepih Švedske - SRF. Dio je to projekta nazvanog  "Unapređenje  dugoročne  održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti', koji finansira MyRight - Švedska.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Završena Međunarodna konferencija 'Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot'

Šumarski fakultet organizira međunarodnu konferenciju o održivom gospodarenju šumama

BiH ima podršku Panevropske unije na svom evropskom putu (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom