Sport     | 22.11.2019. 16:05 |

Sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije

FENA Saopćenje

LIVNO, 22. studenoga (FENA) - Sportsko natjecanje učenika osnovnih škola s područja Hercegbosanske županije (HBŽ) održano je u petak u Livnu, u organizaciji županijskog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa.

 Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci i žene) i odbojci (žene).

 U sedmom po redu natjecanju sudjelovalo je ukupno 300 djece od petog do devetog razreda, a najuspješnijim ekipama uručene su prigodne nagrade, izvijestila je Vlada HBŽ-a.

 U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ "fra Lovro Karaula", dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada.

 Prvo mjesto u nogometu osvojila je OŠ "fra Lovro Karaula" iz Livna, drugo OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna, a treće mjesto pripalo je OŠ "Glamoč".

 U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ "Drvar" iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo OŠ "fra Miroslava Džaje" iz Kupresa.

 U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ "fra Lovro Karaula" iz Livna, drugo mjesto osvojila je OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada, a treće OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna.

 Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a osiguralo je financijska sredstva za održavanje natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika, navode iz Vlade HBŽ-a.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'