Stranačke aktivnosti     | 22.11.2019. 09:51 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Vlada FBiH mora hitno smijeniti upravni i nadzorni odbor u Zavodu Pazarić 

Nezavisni blok poziva Vladu Federacije BiH da hitno smijeni Upravni i Nadzorni odbor, kao i provede istragu i podnese prijave protiv dosadašnjih upravljačkih struktura za teško stanje u kojem se nalazi ovaj Zavod.

Također, pozivamo Vladu FBiH da po hitnom postupku utvrdi Izmjene Zakona o državnoj službi kojima se onemogućuje rukovodećim državnim službenicima da budu članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama u BiH.

Poražavajuće je saznanje da su na mjestima predsjednika i članova skupo plaćenih odbora, što je posebno vidljivo na primjeru Zavoda Pazarić, pomoćnice ministara, direktora, poslanici u Parlamentima, supruge poslanika, predsjednika Kadrovskih komisija SDA i drugi uhljebljeni bliski kadrovi vladajućih stranaka ili njihovih porodica.

Ovaj režim je pljačkom, nepotizmom i gramzivošću za svoje bliske i interesno povezano skupine, dotakao dno, a njegov simbol je Zavod Pazarić, kao najjasnija slika dokle pokvarena vlast može otići.

Nezavisni blok će insistirati na dostavljanju informacija od nadležnih institucija i raditi na prikupljanju potpunih informacija koje će razotkriti koliko je bliskih srodnika rukovodstava vladajućih stranaka imenovano i izabrano na skupa, rukovodeća i upravljačka mjesta koja plaćaju svi građani BiH, a preko kojih, režim čuva sebe i tako čini da iz ove zemlje svakodnevno bježe stotine i hiljade njenih najboljih sinova i kćeri.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta