Regija     | 21.11.2019. 21:13 |

Optužnica protiv bh. državljanina koji je izazvao sudar vozeći ilegalne migrante

FENA Agencije

RIJEKA, 21. studenoga (FENA) - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg državljanina BiH, koji je izazvao sudar kod Novog Vinodolskog prevozeći ilegalne migrante, i to zbog izazivanja prometne nesreće i zbog nezakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak.

Tereti ga se da je u ponedjeljak, 18. studenoga, za naknadu od 500 eura, u blizini državne granice Hrvatske i BiH u osobno vozilo smjestio državljane Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da im omogući izbjegavanje granične kontrole i ilegalni izlazak iz Hrvatske, stoji u priopćenju ODO u Rijeci.

Na području Senja zamijetili su ga policijski službenici, no 20-godišnjak se oglušio na policijsko upozorenja da zaustavi automobil te se dao u bijeg u smjeru Rijeke. Vozeći prebrzo, u desnom zavoju ceste pokraj Mitan marine kod Novog Vinodolskog, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku, udario vozilom u betonski rubnik te u nailazeći automobil iz suprotnog smjera.

U sudaru su teško ozlijeđene četiri osobe u osobnom automobilu kojeg je vozio optuženik, te suvozač u drugom automobilu, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da se 20-godišnjem državljanu BiH odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo