Sport     | 21.11.2019. 13:32 |

Turnir 'Hakija Turajlić' ponovo okuplja najbolje boksere BiH i regiona

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Međunarodni memorijalni bokserski turnir "Hakija Turajlić", 23. po redu, bit će održan od 22. do 24. novembra u sarajevskom Domu mladih.

Na turniru će učestvovati bokseri iz Mađarske, Slovačke, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Dopredsjednik Organizacionog odbora turnira Mustafa Demir podsjetio je na današnjoj konferenciji za medije da se turnir organizuje u znak sjećanja na nekadašnjeg potpredsjednika Vlade Republike BiH, istaknutog privrednika Hakiju Turajlića, koji je život izgubio 8. januara 1993. godine. 

Turnir "Hakija Turajlić" je jedan od turnira s najvećom tradicijom u regiji. Prvi je održan 1994. godine i ugostio je boksere iz više od 20 zemalja. O značaju turnira najviše govori podatak da je 2003. godine uvršten u kalendar Evropske bokserske federacije. 

Predsjednik Organizacionog odbora Jusuf Pušina ističe da kroz ovaj memorijalni turnir organizatori imaju priliku prikazati sve vrijednosti i vrline Hakije Turajlića, velikog čovjeka, političara i privrednika. 

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao da će turnir okupiti najbolje boksere BiH i zemalja regiona u kategorijama juniora i seniora. 

- Siguran sam da će biti dobrog boksa i da će nastupiti najbolji bokseri BiH i regiona. Nastupit će seniorski reprezentativci BiH koji su nedavno nastupili na Evropskim igrama u Minsku, a što se tiče juniora radi se o borcima koji su pokazali kvalitet na nekoliko međunarodnih turira u BiH. Ovaj turnir će biti nova šansa da se dodatno pokažu i dodatno pripreme za Balkanske ige u Turskoj od 10. do 15. decembra - ističe Peštek.

Nastupe takmičara iz Bosne i Hercegovine pratit će selektor reprezentacije BiH Almedin Fetahović, koji je 1995. godine osvojio turnir "Hakija Turajlić". Fetahović naglašava da su brojni bokseri iz BiH emotivno vezani za turnir znog njegove dugogodišnje tradicije i izuzetnog značaja.

Finalne borbe na rasporedu su u subotu, 23. novembra u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Organizator turnira je Bokserski savez BiH, a tehnički organizator Bokserski klub Sarajevo. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo