Sport     | 19.11.2019. 08:17 |

Švicarska i Danska izborile EURO

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 19. studenoga (FENA) - Nogometne reprezentacije Švicarske i Danske uvrstile su se na listu sudionika Europskog prvenstva 2020. godine na kojoj se nalazi već 19 putnika na EURO.

U najzanimljivijoj utakmici večeri Irska i Danska su u Dublinu u izravnom susretu odlučile tko će na EP. Ircima je trebala bilo kakva pobjeda, dok je Dancima bio dovoljan i bod. Na koncu je završilo 1-1.

Gosti su poveli u 73. minuti golom Martina Braithwaitea na ubačaj Henrika Dalsgaard, a izjednačio je Matt Doherty u 85. minuti. U preostalom vremenu Irci nisu uspjeli doći do drugog pogotka i pobjede koje bi ih odvela na kontinentalnu smotru.

Zanimljivo je da su Danci tako drugi kvalifikacijski ciklus u nizu u direktnom sudaru izbacili Irce. Danska je bila bolja i u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. Nakon 0:0 u Kopenhagenu, Danska je u uzvratu u Dublinu slavila Irsku 5:1.

U drugom susretu skupine D Švicarska je na gostovanju pobijedila Gibraltar 6:1, potvrdivši tako prvo mjesto i plasman na EP.

Golove za goste zabili su Cedric Itten (10', 84'), Ruben Vargas (50'), Christian Fassnacht (58'), Loris Benito (75') i Granit Xhaka (86'), dok je pogodak za domaćine zabio Reece Stryche (74).

Posljednjeg sudionika EURA kroz kvalifikacije doznat ćemo u utorak, a za preostalo mjesto bore se Wales, Mađarska i Slovačka. U borbi za drugo mjesto u skupini E plasman će izboriti pobjednik izravnog dvoboja Walesa i Mađarske, a u slučaju neodlučenog ishoda te utakmice druga će biti Slovačka pod uvjetom da večeras pobijedi Azerbajdžan.

Plasman na Europsko prvenstvo ranije su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina.

Zadnja četiri mjesta na EP-u bit će popunjena u ožujku iduće godine nakon play-offa Lige nacija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana