Ekonomija     | 19.11.2019. 07:09 |

Gender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena - Ugovor o dodjeli sredstava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Gender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH danas će u Sarajevu potpisati ugovor o dodjeli sredstava iz FIGAP II Programa za provedbu projekta "Osnažene žene za snažne zajednice - Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH", povodom Međunarodnog dana poduzetništva žena.

Ugovor o dodjeli sredstava, u sklopu provedbe FIGAP II Programa koji podržava Kraljevina Švedske putem razvojne agencije SIDA, potpisat će direktorica Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zupčević.

Nakon potpisivanja ugovora bit će održana pres-konferencija na kojoj će se javnosti obratiti direktorica Gender Centra FBiH Ana Vuković, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zučević, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik općine Vogošća Edin Smajić i poduzetnica Adisa Binakaj.

Uz pomoć donatorskih sredstava, Udruženje poslovnih žena u BiH realizirat će Projekt u šest općina Federacije BiH, u partnerstvu s lokalnom upravom. Krajni rezultat će biti izrada modela sistemskog rješenja za podršku ubrzanom razvoju poduzetništva žena primjenjivog u svim općinama FBiH, radi osiguranja sistemske podrške razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, te rastu broja poduzetnica i poslovih subjekata koje one pokreću i vode.

Očekivani rezultati Projekta direktno doprinose realizaciji Akcionog plana za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH 2018.-2020., kao i Strateškog cilja 1 Gender akcionog plana BiH 2018.-2022., najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Mostar povezan s Beogradom, letovi od travnja po cijeni od 56 eura (VIDEO)

Video materijal s potpisivanja ugovora između Grada Mostara, Air Serbie i Zračne luke Mostar

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom