Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 14:56 |

'Moja čestitka domovini' - Mladi promoviraju patriotizam i ljubav prema BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Odabrane su najbolje čestitke, među radovima koji su pristigli na konkurs za mlade Fondacije 'Izvor nade' objavljen u povodu 25. novembra - Dana državnosti BiH, a uručenje nagrada bit će upriličeno 21. novembra u Studentskom domu 'Prof. dr. Fikret Hadžić' u Sarajevu.

Komisija za izbor pregledala je deset čestitki s najviše osvojenih lajkova te odabrala i proglasila tri najbolja rada. Prva je Lamija Hakalović (Mostar), druga Amina Perenda (Travnik), dok je treće mjesto pripalo Bini Lelić (Srebrenik).

- Rukovodstvo Fondacije 'Izvor nade' zahvaljuje sudionicima koji su dali doprinos promociji ljubavi prema domovini. Nadamo se da ćemo nastaviti s projektima u kojima ćemo motivirati mlade da, radom i glasom, kreiraju bolji i ljepši ambijent za budućnost naše države - saopćeno je.

Fondacija 'Izvor nade' organizirala je takmičenje o temi 'Moja čestitka domovini', za mlade od 13 do 25 godina. Za sudjelovanje u takmičenju bilo je potrebno da sudionici prate Facebook stranicu Fondacije 'Izvor nade' te u komentaru posta 'Moja čestitka za domovinu' objave digitalnu čestitku kojom promoviraju patriotizam i ljubav prema BiH.

- Takmičenje je trajalo od 23. oktobra do 15. novembra. Za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade (150 KM, 100 KM i 50 KM). Na takmičenje je pristiglo više od 50 radova a u uži izbor ušli su radovi s najvećim brojem lajkova - navodi organizator.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pivić: U Mrkonjić Gradu učvršćeni temelji BiH i zapečaćene vanjske granice

Emir Države Katar i visoki zvaničnici čestitali Dan državnosti BiH

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Brčko distriktu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo