Sport     | 16.11.2019. 18:08 |

Mlade fudbalerke sa Hrida pobjednice prvog starogradskog turnira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo uspješno su organizovali prvi turnir u malom fudbalu za učenice iz starogradskih osnovnih škola u tek sagrađenoj i otvorenoj sportskoj sali OŠ "Edhem Mulabdić". 

Najbolje fudbalske vještine su pokazale mlade fudbalerke iz OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković", a priznanje im je uručio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Odlična je ovo bila uvertira i provjera pred Fudbalsku ligu djevojčica Starog Grada koja treba početi na proljeće, a organizovat će se po uzoru na Fudbalsku ligu osnovaca Starog Grada. Za dječake se ova liga održava od školske godine 2014/2015. i važi za najpopularnije sportsko takmičenje među osnovcima.  

Na današnjem turniru u malom fudbalu učestvovale su ekipe svih osnovnih škola iz Starog Grada. Za treće mjesto na turniru igrale su ekipe "Mula Mustafa Bašeskija" i "Vrhbosna", a bolje su bile djevojčice iz Logavine rezultatom 3:1. U velikom finalnom susretu OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" je savladala OŠ "Edhem Mulabdić". U regularnom dijelu je bilo 1:1, a djevojke sa Hrida su boljim izvođenjem penala osvojile ovo premijerno takmičenje, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo