Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 15:11 |

Podrška OS BiH Goraždu neće izostati ni u narednom periodu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. novembra (FENA) - Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić danas je boravio u Goraždu gdje je sa gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem razgovarao o dosadašnjoj saradnji, budućim projektima te privrednom razvoju ovog dijela BiH.

Naglašena je pomoć Oružanih snaga BiH stanovništvu Goražda u vrijeme kriznih situacija te u oblasti deminiranja minama zagađenog terena na ovom prostoru.

Jusić je istakao da je Goražde posebno zanimljivo Ministarstvu odbrane BiH sa aspekta svog geografskog položaja, kao i u dijelu namjenske industrije i cjelokupnog razvoja privrede. Naglasio je da podrška neće izostati ni u narednom periodu. 

-Niz infrastrukturnih projekata mi smo pomogli u ovom gradu, poput uređenja puteva u ruralnim područjima i povratničkim mjestima. I u razvojnom pogledu indirektno, Ministarstvo odbrane je pomoglo firme namjenske industrije iz Goražda u smislu onoga što ovo ministarstvo može da uradi, u pogledu brže procedure izdavanja raznih saglasnosti uvozno-izvoznih kako bi oni mogli biti što ekspeditivniji prema svojim kupcima, odnosno dobavljačima - kazao je Jusić.

Dodao je da je današnja posjeta prilika i za sagledavanje potrebe lokalne zajednice, kako bi imali informacije prilikom osmišljavanja razvojnih planova i projekata.

Kao grad koji spada u sami vrh pozitivnih primjera povoljnih uslova za ulaganja, Goražde i u narednom periodu, kako je rečeno, može računati na konkretnu podršku ovog ministarstva.

-Imamo jako dobru saradnju s Ministarstvom odbrane BiH gdje su nam u teškim situacijama koje su zadesile naš grad izlazili u susret. Sjećamo se poplava iz 2010. godine kada su nam pripadnici OS BiH pomogli, zatim prije nekoliko godina imali smo veliki požar na području mjesne zajednice Berič gdje su intervenisali s helikopterom. Zahvalni smo im i za pomoć u sanaciji puteva u ruralnim mjesnim zajednicama, a posebno na njihovom angažmanu u deminiranju na području Grada Goražda - kazao je gardonačelnik Muhamed Ramović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'