Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 12:01 |

Panel rasprava 'Progresivni forum' o reformskim procesima u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Panel rasprava pod nazivom "Progresivni forum" o reformskim procesima u Kantonu Sarajevo bit će održana u subotu na Ilidži, u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo i nevladinog sektora.

Forum će okupiti predstavnike NVO sektora koji djeluju u različitim oblastima, zakonodavne i izvršne vlasti Kantona Sarajevo, javnih ustanova i preduzeća u Kantonu Sarajevo, te predstavnike drugih nivoa vlasti, kao i sve zainteresovane građane.

Cilj foruma je omogućiti aktivno učešće svih građana u raspravama o trenutnim i budućim reformskim procesima u Kantonu Sarajevo koji svojim kritikama i konstruktivnim prijedlozima mogu direktno uticati na rad Vlade Kantona Sarajevo.

Planirano je održavanje panela o temama: Javni prevoz i izgradnja saobraćajne infrastrukture, Transparentnost i borba protiv korupcije, Zdravstvo u Kantonu Sarajevo, Razvoj turizma i privrede u Kantonu Sarajevo, Mapa prava usluga u oblasti rada, socijalne politike i boračke zaštite, Komunalna privreda i saradnja s lokalnim zajednicama, Razvoj kulture i sporta, Odgovorno upravljanje novcem građana, te Reforme u obrazovanju, najavljeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo