Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 11:20 |

Otvorenje 6. Dječijeg sajma sutra u Skenderiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Šesti Dječiji sajam, pod sloganom "Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno", bit će otvoren sutra u 13 sati u Skenderiji.

Mališani će pored bogatih zabavnih sadržaja, druženja sa super junacima imati priliku učiti o reciklaži otpada na štandovima Vitinke i KJKP Rad ali i drugih izlagača. Također, osmišljena su brojna takmičenja i prilike da se osvoje brojne vrijedne nagrade.

Na Sajmu će nastupiti mališani iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sindibad, zatim dječiji vrtić iz Zenice i Osnovna škola Kulin Ban iz Visokog. A Hor Kewser otvara Sajam.

Unutar Sajma postavljeno je i klizalište za djecu, a kao i svake godine, ulaz je besplatan.

Direktorica Sajma Maja Kojundžić Graholski napominje da ni solidarnost i briga za najugroženije nije izostavljena. Zbog toga su organizirani i uvjeti za davanje krvi u petak od 13 - 18 sati, te u subotu cijeli dan.

- Šta možete više dati drugom čovjeku od krvi koja će mu spasiti život. Učiti djecu empatiji, solidarnosti, očuvanju prirode, jer bez nje nema života, misija je ovogodišnjeg Sajma. Ipak, sve to uz puno zabave, pjesme, plesa i veselja. Dođite, povedite svoje mališane i vi budite s njima ponovo djeca makar na dva i po dana - poručila je Kojundžić Graholski, saopćili su organizatori.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na Dječijem sajmu više od hiljadu mališana

Veliki broj mališana uživalo u zabavnom sadržaju Dječijeg sajma (VIDEO)

Očuvanje prirode u fokusu Šestog dječijeg sajma

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!