Servisne informacije     | 15.11.2019. 09:45 |

Tokom vikenda pretežno oblačno sa slabom kišom, jak jugo u Bosanskoj krajini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine. Vjetar prijepodne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jačanje juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C. 

U subotu, 16. novembra, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Jače padavine na području Bosanske krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C. 

Posljednjeg dana vikenda, 17. novembra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito. Prijepodne slabija kiša na području Bosanske krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine. U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, saopćeno je iz FHMZBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'