Stranačke aktivnosti     | 15.11.2019. 09:21 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

 

Oni koji se prodaju režimu nisu, niti mogu biti NB

Nezavisni blok demantira pisanje pojedinih medija da se njegovi članovi u TK priključuju drugim strankama. Radi se o osobama koje su davno izbrisane iz našeg članstva, jer su suprotno odlukama i principima Nezavisnog bloka htjeli da budu uz vlast i u vlasti po svaku cijenu. Naravno, režim i naši politički protivnici koji žele zadržati postojeće stanje u BiH, koriste labilne i prodane bivše članove kako bi dokazali nekakve transfere, ali pune sale širom BiH, na tribinama NB-a koje smo organizirali posljednjih dana, od Hadžića, Sanskog Mosta, Cazina, Kaknja... kao i relevantna istraživanja javnog mnijenja od strane međunarodnih organizacija pokazuju da se kredibilna politika na kojoj ustrajava predsjednik i rukovodstvo Nezavisnog bloka isplati i nagrađuje. Istraživanja od prije nekoliko sedmica govore da NB ima skoro duplo veću podršku nego je imao na proteklim izborima.

Nezavisni blok i časni ljudi koji su ostali dosljedni, nepotkupljivi i principijelni predstavljaju dokaz da politika u BiH može drugačije i da nas režim nije i neće moći kupiti i slomiti. Oni koji su bili dio NB-a, ali otišli za tenderima, pozicijama, radnim mjestima i raznim obećanjima lažno se pokušavaju prikazati kao NB i za mrvice služiti vladajućim, a suštinski oni predstavljaju baš suprotnost ideji i našim principima i ono što se gadi svim čestitim i poštenim građanima naše zamlje.

Iako se putem režimskih i često plaćenih medija, kad god se osjeti jačanje podrške NB-a na terenu, pokušava prikazati nekakvo slabljenje, mi ćemo se sa vjernim članovima, ali i mnogim novim, časnim i poštenim ljudima boriti za promjene i bolju državu za sve njene ljude, a ne samo za odabrane i poslušne vladajućim, bićemo uvijek protiv kupovine poslanika, posebno javnim novcima i tenderima, protiv laganja birača i ljigavog odnosa prema časnim ljudima u BiH. Oni koji su spremni jedno govoriti prije izbora, a nakon izbora drugo i biti uz režim, eto im ga. NB će ostati na drugoj strani historije i borbe za drugačiju i bolju Bosnu i Hercegovinu u koju vjerujemo i za koju ćemo se na kraju i izboriti.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo