Stranačke aktivnosti     | 14.11.2019. 15:17 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

Na današnjoj konferenciji za medije Platforme za progres koja je organizovana povodom predstojeće Skupštine koja će biti održana u Banjaluci pored predsjednika Platforme Mirsada Hadžikadića govorili su i Samir Avdaković, predsjednik Kadrovske komisije, Sanel Šarić, član Predsjedništva i Džana Berkovac, član Organizacionog tima Skupštine.

Predsjednik Hadžikadić je podsjetio na važnost ove Skupštine i rekao da će na ovoj Skupštini učestvovati članovi Platforme za progres iz cijelog svijeta. „Ponosni smo na zainteresovanost i odziv velikog broja naših članova koji će aktivno učestvovati u radu Skupštine. Delegati iz Bosne i Hercegovine i Dijaspore birat će predsjednika/cu i potpredsjednika/cu Platforme za progres, pet članova Predsjedništva i članove drugih tijela Platforme. Osam članova Predsjedništva je izabrano na prethodno održanim Regionalnim Skupštinama.“

Samir Avdaković, predsjednik Kadrovske komisije istakao je da je Kadrovska komisija imala izuzetno težak zadatak pri izboru kandidata. „Imamo zaista mnogo kvalitetnih kadrova koji su iskazali interesovanje za aktivno učešće u organima Platforme za progres, ali smatramo da smo izabrali najbolje ljude koji će djelovati u Nadzornom odboru, Sudu časti i drugim tijelima Platforme. Ono na šta smo ponosni je da su u svakom od tijela Platforme za progres zastupljeni predstavnici mladih i dijaspore“.

Sanel Šarić je rekao da se i ove godine nastavilo sa tradicijom elektronskog glasanja za dijasporu. „Nastavili smo tradiciju elektronskog glasanja za dijasporu i ove godine. 1039 registrovanih članova za glasanje iz dijaspore izabralo je dva člana Predsjedništva Platforme za progres iz regije Dijaspora i deset delegata na Skupštini u Banjaluci. Ovim procesom Platforma je ispunila obećanje iz svoje programske deklaracije da će iskreno raditi sa dijasporom i uključiti ih u aktivno djelovanje."

Na konferenciji je rečeno da se očekuje veliki broj gostiju iz svijeta politike i diplomatskog kora, kao i predstavnici kulturnih, vjerskih i nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Džana Berkovac iz Organizacionog tima Skupštine naglasila je da će Skupština uz mnogo radnog dijela biti obogaćena i kulturno-umjetničkim sadržajem. „Htjeli smo da izbjegnemo standardne formate političkih kongresa, pa smo zbog toga u našu Izbornu skupštinu unijeli i drugačije sadržaje koji će svim gostima pokazati Platformu za progres u pravom svjetlu. Izuzetna nam je čast što smo prvi politički pokret koji svoju Skupštinu organizuje van sjedišta Centrale“.

Obzirom da se Platforma za progres zalaže za uvođenje elektronskog glasanja na izborima u Bosni i Hercegovini, Platforma je na predstojećoj Skupštini omogućila ovakav način glasanja, čime pokazujemo da je elektronsko glasanje moguće.

Podsjećamo, druga Skupština Platforme za progres će se održati 24.11.2019. godine u Banjaluci.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo