Bosna i Hercegovina

Mahmutbegović: Nasilje ne smije biti model rješavanja problema

Saopćenje, Foto arhiv

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović izražava zabrinutost zbog nedavnog napada na direktora disciplina za zdravlje djeteta Klinike za pedijatriju KCUS-a prof. dr. Edu Hasanbegovića i naglašava da primjena sile, prijetnja i ugrožavanje života ljekara i medicinskog osoblja nije, ne može biti i nikad neće biti opravdan način za izražavanja brige i zaštite zdravstvenog stanja djece.

- Potpredsjednica Mahmutbegović, i kao majka i kao ljekar, razumije instinkt za zaštitu i staranje oko najvrijednijeg što čovjek u toku života podigne i iza sebe ostavlja, naše djece. Isto tako ukazuje na činjenicu da mnogobrojni problemi, nažalost prisutni u našem složenom zdravstvenom sistemu, nikom ne daju za pravo da na bilo koji način ugrožava živote zdravstvenih radnika koji u datim uslovima i mogućnostima i uz nadljudske napore, žrtvujući sebe spašavaju i liječe građane - navodi se u reakciji potpredsjednice Mahmutbegović, saopćila je njena Služba za odnose s javnošću.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.