Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 12:02 |

Delegacije SDA i HDZ BiH razgovarale o Izbornom zakonu BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Delegacije Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH), predvođene stranačkim liderima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Sarajevu o Izbornom zakonu BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka kazao novinarima da su dogovorili da nastave proces traženja rješenja. Dodao je da predstavnici stranaka koji su zaduženi za to razgovaraju o tome.

- Vjerujem da ćemo napraviti jedan precizan plan kako da ove dvije stranke, nadam se do kraja idućeg tjedna, možemo ponuditi neka rješenja, kao jedan zajednički sadržatelj našeg rada, pa da onda eventualno uključimo sve druge koje treba uključiti da bi eventualno ovakav zakon dobio svoje promjene u Zastupničkom domu PSBiH - kazao je Čović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da su zadali sebi rok od dvije sedmice da pokušaju neki okvir napraviti za rješenje implementacije odluka dvaju sudova, Suda u Strazburu i Ustavnog suda BiH.

- Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Kada napravimo jedan orjentacioni okvir, tada ćemo uključiti  i koalicione partnere - SBB i DF. Ja sam tako dogovorio sa njihovim predsjednicima da prvo napravimo jedan okvir, dinamički plan. Zatim, ako uspijemo sa njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi to sve išlo dalje kroz proceduru unutar Parlamentarne skupštine - naveo je Izetbegović.

 

Uskoro video

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lajčak pozdravio dogovor koalicije na državnom nivou o Izbornom zakonu

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Nderitu: Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju budućnost u kojoj nema mjesta negiranju genocida

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana