Stranačke aktivnosti     | 11.11.2019. 14:15 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Šepić: Inicijativu iz Ohrida treba podržati, a BiH mora početi igrati aktivnu ulogu 

„ Svaka inicijativa koja će olakšati bolju prohodnost, poslovanje i komunikaciju u regiji Zapadnog Balkana je dobrodošla, ali je naročito važno, kada se razne alternative spominju ili pokreću da svaka od njih ima za cilj da nas približi Evropskoj uniji i da budemo beskompromisni na tom putu. 

U tom smislu dobro je da su predstavnici Evropske komisije bili na sastanku u Ohridu, da taj sastanak i dogovor ima podršku SAD-a i da je u njega uključen i RCC.

Veliki je hendikep i neodgovornost vladajućih stranaka da naša zemlja nema definisan stav i ne igra aktivnu ulogu u ovakvim situacijama. To će nažalost ponovo ispaštati poslovna zajednica i građani u našoj zemlji. 

Međutim, moramo imati u vidu da dosta toga od dosadašnje najavljivane, dogovorene ili preuzete regionalne saradnje, od CEFTA-e, do regionalnih inicijativa za suočavanje s ratom iz devedestih godina prošlog vijeka, nije provedeno ili se došlo samo do pola. 

Zato, pozivam one koji budu pregovarali u ime BiH da to nikada ne zaborave i da insistiraju na provedbi istih, kao i da preuzimaju inicijativu i aktivno učestvuju u regionalnim projektima koji znače pokretanje ekonomije i razvoj naše zemlje i cijeloga regiona,“ rekao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnig bloka povodom sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, najava poboljšanja regionalne saradnje i ostvarenju zajedničkog cilja a to je članstvo u EU.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana