Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 14:58 |

O programu polaganja IELTS testova putem računara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - British Council lansirao je program polaganja IELTS testova putem računara u Bosni i Hercegovini.

International English Language Testing System (IELTS) - Međunarodni sistem za testiranje engleskog jezika predstavlja najpopularniji test polaganja engleskog jezika na svijetu, s preko tri i po miliona testova koji su se polagali u prethodnoj godini, a priznat je u više od 10.000 organizacija, među koje spadaju univerziteti, škole, poslodavci i imigraciona tijela.

- Tokom godina, kroz IELTS, British Council je bio pionir u pružanju mogućnosti studentima i stručnjacima iz Bosne i Hercegovine, pomažući im da ostvare svoje ambicije. Kontinuirano poboljšavamo IELTS kako bismo unaprijedili iskustvo naših korisnika - saopćeno je iz British Councila.

Kako se u saopćenju navodi, IELTS putem računara neće zamijeniti IELTS test na papiru, ali će pružiti mogućnost izbora i pristupačnost.

- Korisnici koji polažu test će sada moći da izaberu način na koji će polagati test i u terminu koji njima najviše odgovara, a, također, dobijat će rezulate brže, okvirno između pet i sedam dana od dana polaganja testa. Sadržaj i struktura testa ostaju isti za obje opcije i što je veoma važno test govora ostaje uživo, sa certifikovanim IELTS ispitivačem - navodi se.

Bilo da test polažu na papiru ili putem računara, korisnici mogu biti sigurni da polažu isti, pouzdan test engleskog jezika.

Kako se nadalje navodi, polaganje IELTS testa putem računara je sigurno, pruža svjetske bezbijednosne mjere i obezbjeđuje kvalitet i operativne koristi po kojima je IELTS poznat širom svijeta.

- Gradimo naš uspjeh u pružanju najpopularnijeg i široko prepoznatog testa engleskog jezika. S oduševljenjem najavljujem lansiranje IELTS putem računara u Bosni i Hercegovini. Verzija putem računara uključiće veću mogućnost izbora i novo iskustvo studentima i ekspertima, otvarajući im vrata da uče na prestižnim akademskim institucijama i unaprijede svoje puteve karijere - kazao je Angus Bjarnason, zamjenik direktora British Councila za zapadni Balkan.

Odlučan da podrži korisnike koji polažu IELTS, British Council takođe nudi veliki opseg alata za pripremu, počevši od besplatnih trening testova, preko 'Road to IELTS' kursa i besplatne aplikacije za pripremu IELTS-a, navodi se u saopćenju.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Projekt CC4WBs - nova šansa za kreativne industrije na zapadnom Balkanu

"Preporod" Brčko: Zagovarati za ljudska prava osoba sa invaliditetom

Održan Finalni događaj programa Škole za 21. vijek

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu