Bosna i Hercegovina     | 08.11.2019. 16:17 |

Pripravnici Centra za postkonfliktna istraživanja posjetili Sud BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Pet pripravnika Centra za postkonfliktna istraživanja (PCRC) u Sarajevu posjetilo je danas Sud Bosne i Hercegovine.

Iz Suda navode da ti mladi, entuzijastični pripravnici dolaze iz zemalja širom svijeta i pomažu rad Centra za postkonfliktna istraživanja u Sarajevu. Tokom boravka u Bosni i Hercegovini pripravnici će posjetiti mnoge institucije u cilju boljeg razumijevanja historije zemlje, rada institucija i procesa pomirenja i izgradnje mira.

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine pripravnici su imali priliku razgovarati s pravnim savjetnikom u Pravnom odjeljenju Suda koji im je omogućio detaljan pregled organizacije, nadležnosti i rada Suda, dok je njegova kolegica, pravna savjetnica, predstavila rezultate rada Odjela I za ratne zločine. 

Pripravnici su također upoznali rukovoditeljicu Odjeljenja za podršku svjedocima od koje su saznali više o načinu rada tima za podršku svjedocima, specifičnostima postupanja sa svjedocima koji pristupe u Sud Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na pružanje podrške svjedocima - žrtvama seksualnog nasilja.

Pripravnici su postavljali brojna pitanja i bili veoma zainteresirani da saznaju više o radu Suda. Na kraju posjete, pripravnici su izrazili zahvalnost na kvalitetnoj organizaciji posjete i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'