Bosna i Hercegovina     | 08.11.2019. 10:16 |

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Seid Papračanin i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Sud BiH potvrdio je 28. augusta optužnicu u predmetu Seid Papračanin i drugi.

Optuženi se terete da su počinili: Seid Papračanin krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, Ifet Papračanin, Boris Čato i Tomislav Matić - krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda te pravno lice B-label d.o.o. Vitez krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz Krivičnog zakona BiH.

Po navodima optužnice, optuženi Seid Papračanin je organizovao i rukovodio grupom za organizirani kriminal, čiji članovi su postali optuženi Ifet Papračanin, Boris Čato i Tomislav Matić. Grupa je zajedničkim djelovanjem počinila krivično djelo u okviru kojeg su nezakonito proizvodili proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Optuženo pravno lice B-label d.o.o. Vitez, po navodima optužnice, počinilo je krivično djelo propisano zakonom BiH za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna. Pravno lice je proizvodilo proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

U Sudu BiH završeno ročište o produženju pritvora Debevcu i Mehmedagiću

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo