Regija     | 07.11.2019. 10:43 |

Plenković opovrgnuo da će Vučić govoriti u Saboru

FENA Agencije

ZAGREB, 7. studenoga (FENA) – Hrvatski premijer Andrej Plenković opovrgnuo je u četvrtak spekulaciju da će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tijekom Kongresa Europske pučke stranke (EPP) održati govor u Hrvatskom saboru, rekavši da Vučić ima pravo doći na Kongres jer je ga je pozvao predsjednik EPP-a Joseph Daul.

Plenković je nakon sjednice Vlade novinarima komentirao medijske navode o tome da će Vučić održati govor u Hrvatskom saboru, jer je predviđen za govornika na Kongresu EPP-a, koji će se održati u Zagrebu od 19. do 21. studenoga.

"Nije dobro iznositi laži u eter koje onda drugi prenose, to je jako važno za kulturu slobode medija i profesionalno izvještavanje, ne treba lagati", rekao je Plenković, javila je Hina.

Hrvatski premijer vjeruje da neće biti drame oko Vučićeva dolaska, iako su novinari napomenuli kako se za prošli Vučićev posjet prosvjedovalo. Kaže kako se sa srbijanskim predsjednikom viđa često na međunarodnim sastancima.

"Danas smo skupa u Ženevi. Mi se viđamo na brojnim sastancima", kazao je.

Što se tiče dolaska Vučića u Zagreb, Plenković ističe kako on ima pravo doći jer je pozvan: "On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a, pozvan je, pozvao ga je predsjednik Daul, ako želi doći, doći će".

Kongres EPP-a održat će se u Areni Zagreb, a očekuje se dolazak 2000 delegata iz više od 40 zemalja u kojima EPP ima članice.

"Mnogi su potvrdili dolazak, koliko je meni poznato, gospodin Vučić još nije", rekao je Plenković.

Na pitanje je li u redu da Vučić dolazi u Zagreb na skup koji će se održati dan nakon obljetnice pada Vukovara, Plenković je odgovorio kako mu nije jasno zašto vežu ta dva događaja jer je datum održavanja Kongresa EPP-a definiran još prije dvije godine.

"Zašto mistificiramo nešto? Apeliram na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno", poručio je Plenković.

U vezi s Vučićevim dolaskom u Zagreb oglasio se i HDZ koji je u priopćenju demantirao informaciju, koju je objavio portal N1 televizije, da će Aleksandar Vučić biti govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog, koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković čestitao BiH na povijesnoj odluci i rekao da je RH uvijek uz nju

Plenković za RTV HB: Nekoliko zemalja imalo je rezerve prema otvaranju pregovora

Konaković i Plenković: Ne smiju se zaustaviti reformski procesi koji su pred BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo