Bosna i Hercegovina     | 06.11.2019. 15:24 |

Bundalo: Posebna sjednica NSRS-a samo će pojačati tenzije u BiH

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 6. novembra (FENA) – Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Perica Bundalo smatra da će posebna sjednica Narodne skupštine RS-a, koja će biti održana 11. novembra na zahtjev vladajuće većine, doprinijeti jačanju tenzija i odvlačenju pažnje sa životnih pitanja građana.

Bez obzira kako je naslovljena tačka dnevenog reda tog zasjedanja, povod je, kako navodi, programska deklaracija SDA, usvojena na stranačkom kongresu sredinom septembra.

O tom dokumentu su, kaže, sve političke stranke već ranije rekle svoj stav.

-Posebna sjednica entitetskog parlamenta je nepotrebno davanje značaja SDA i njeno uvlačenje u Narodnu skupštinu, što će doprinijeti podgrijavanju loše atmosfere među političkim subjektima u BiH i jačanju tenzija te odvlačenju pažnje od ključnih životnih tema - rekao je Bundalo novinarima u Banjoj Luci.

Klub poslanika PDP-a na današnjoj sjednici skupštinskog kolegija nije podržao odluku o sazivanju posebne sjednice 11. novembra.

Bundalo nije mogao da precizira da li će podržati najavljene zaključke, jer, kako je rekao, o njima, kao i o materijalnu za posebnu sjednicu PDP nije konsultovan.

Kolegijum Narodne skupštine usaglasio je danas da posebna sjednica bude održana u ponedjeljak, 11. novembra s jednom tačkom dnevnog reda: "Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS“.

Zakazivanje posebne sjednice sa predloženom tačkom dnevnog reda zatražila je potpisima jedna trećina narodnih poslanika iz klubova SNSD, DNS, Socijalistička partija, Demokratski savez, Ujedinjena Srpska, NDP i dva nezavisna poslanika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana