Stranačke aktivnosti     | 06.11.2019. 14:58 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović i Mladen Ivanić, primili su danas u Banjaluci u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiH  Georgiosa Iliopoulosa.

Oni su zahvalili ambasadoru na korektnom odnosu i profesionalnim radu tokom mandata, te na brojnim projektima koje je Grčka realizovala u Republici Srpskoj i BiH proteklih godina. Istakli su da prisustvo prijateljske Grčke treba biti i intenzivnije u regiji.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, predsjednik Borenović je istakao da su potrebne izmjene Izbornog zakona kako bi izbori bili pravični, pošteni i kako bi građani svojom voljom birali svoje predstavnike, a ne zbog ucjena, kupovine glasova, trgovine biračkim odborima i ostalih izbornih manipulacija.

Istaknuto je da PDP neće odustati od zahtjeva da se uvede parlamentarni nadzor nad radom javnih RTV servisa, čije izvještavanje mora biti tačno, objektivno i nepristrasno.

Borenović je kao poseban problem istakao blokadu Parlamenta BiH: „Rad zakonodavnog tijela ne smije biti uslovljavan formiranjem izvršne vlasti, što upravo više od godinu dana čini nekoliko poslanika. Zbog toga stoje mnoge odluke kao i ratifikacije ugovora vrijednih više od milijardu KM, a najviše se tiču infrastrukturnih projekata koji bi konkretno i pozitivno uticali na živote građana“, rekao je Borenović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana