Bosna i Hercegovina     | 04.11.2019. 09:48 |

U Čapljini pripravnički staž započelo 49 pripravnika

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 4. studenoga (FENA) - Radni staž započeo je u ponedjeljak u Čapljini za 49 pripravnika – vježbenika, od čega je 45 pripravnika s višom i visokom stručnom spremom i 4 pripravnika sa srednjom stručnom spremom.

Grad Čapljina jedanaestu godinu za redom provodi projekt pomoći mladim ljudima kako bi kroz radni staž stekli potrebne preduvjete za budući stalni radni odnos kroz program sufinanciranja mjera za prvo radno iskustvo, priopćeno je iz Gradske uprave Čapljine.

Gradonačelnik Smiljan Vidić poželio je dobrodošlicu pripravnicima, istaknuvši važnost stjecanja prvog radnog iskustva kao bitne odrednice za daljnju poslovnu karijeru.

Pripravnici će u skladu sa svojim obrazovanjem obavljati pripravnički staž kroz posebne programe uz dodijeljene mentore.

Pored Gradske uprave Čapljina kao pravnog subjekta u čijoj je nadležnosti sufinanciranje pripravnika – vježbenika, odnosno isplaćivanje neto plaće, Federalni zavod za zapošljavanje djelomično financira doprinose.

Pravni subjekt uključen u proceduru primanja velikog broja pripravnika – vježbenika je i Dječji vrtić Čapljina, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uručeni ključevi novih stanova za 42 porodice u Čapljini

U Čapljini uhapšena osoba, pronađeno 28 stabljika Cannabisa

U Čapljini 27 mladih potpisalo ugovor o sufinanciranju prve stambene nekretnine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom