Servisne informacije

U BiH jutros pretežno oblačno, s kišom u većem dijelu zemlje

Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu BiH pada kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 12, Livno 13, Bihać, Drvar i Zenica 14, Grude, Prijedor i Sanski Most 15, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Jajce, Široki Brijeg i Tuzla 16, Bijeljina, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Trebinje 17, Mostar 18 i Neum 19. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 924hPa, za 20hPa je ispod normale i raste.

U većem dijelu Bosne danas će oblačnije biti prijepodne, s prolaznom kišom, a u drugoj polovini dana očekuje se  smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Pretežno oblačno vrijeme i jača kiša prognozira se u jutarnjim satima u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, a zatim slabljenje i postepen prestanak padavina.

Puhat će vjetar umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, povremeno s jačim udarima brzine od 40 do 55 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U Sarajevu će danas oblačnije biti prijepodne. Slaba kiša padat će u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zhavoda BiH.

(FENA) D.V.