Sport     | 03.11.2019. 10:07 |

Slaviša Božičić na Grbavici ne može računati ni na kapitena Fenana Salčinovića

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 3. novembra (FENA) – Derbi susretom na Grbavici između starih rivala, sarajevskog Željezničara i zeničkog Čelika, zatvara se i 15. kolo BHT Premijer nogometne lige (meč počinje u 16.30 sati).

Zenički će tim danas biti oslabljen zbog neigranja tri važna igrača, jer, osim Marka Perišića i Vedrana Vrhovca, koji su suspendirani zbog kartona, zbog bolesti će izostati i kapiten Fenan Salčinović.

-Salčinović je tokom sedmice imao temperaturu pa, kako bismo ga sačuvali za narednu utakmicu, na domaćem terenu protiv Zvijezde 09, nećemo ga koristiti u ovom meču.

Mi imamo svojih kadrovskih problema, ali koliko vidim ima ih i Željo, koji je bez sumnje favorit u ovom meču- kaže trener Čelika Slaviša Božičić, koji dodaje kako ih problemi oko sastava niti slaba forma iz zadnjih mečeva neće obeshrabriti.

Čelik je u zadnja dva kola poražen s identičnih 0:2- u gostima kod Sarajeva te na Bilinom polju od Veleža, dok je u protekla četiri kola postigao samo dva gola, s kojima su na svom terenu savladali Široki Brijeg rezultatom 2:0.

-Čelik je veliki klub i mora ići na pobjedu, bez obzira na s kim i gdje igra. Mi, uprkos problemima, imamo određeni kvalitet koji ćemo pokušati prezentirati na Grbavici.

Da li će to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo, ali sigurno ćemo igrati otvoreno i na pobjedu- najavljuje Božičić, koji se nada kako će njegovi puleni iskoristiti naredne utakmice da se iskažu te sačuvaju svoj status u klubu i nakon planirane rekonstrukcije tima.  

Čelik je u dosadašnjem toku osvojio 16 bodova te se nalazi na 9. mjestu, dok je Željo s 26 bodova i utakmicom manje treći na tablici.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Čelik se poslije samo dva mjeseca razišao s trenerom Slavišom Božičićem

Božičić: Haris Dilaver sutra predvodi napad protiv Tuzle

Božičić: Naša je pobjeda zaslužena, a moje isključenje apsolutno opravdano

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!