Bosna i Hercegovina     | 02.11.2019. 15:12 |

'ZOI '84' - Brojni pokušaji sabotiranja zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Pred pripreme sezone na Bjelašnici počele su se dešavati sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI’84, prijete zaustavljanjem priprema za sezonu, ali i sigurnosti građana, saopćeno je iz tog kantonalnog javnog preduzeća.

- U posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 m sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 m, što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unapređenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću - navodi se u saopćenju.

Iz ZOI-a '84 podsjećaju da je nedavno  ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi 'Kolijevka', te navode kako je, pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti.

Šteta se procjenjuje na gotovo 50.000 KM, a iz spomenutog preduzeća upozoravaju da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca.

Kako se nadalje navodi, nova uprava ZOI’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilaštvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zaštiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca "i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža i zaustavljanja uvođenja reda na olimpijskim planinama i preduzeću u cjelini".

- I dalje će, kao i do sada, sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilaštvu, jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu - navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Blinken: Borba protiv dezinformacija je 'vitalni' američki nacionalni sigurnosni interes

Na tržište BiH isporučene zdjele u kojima je utvrđena prisutnost melamina - agencija

Papa Franjo upozorio na opasnosti 'rodne teorije'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo