Bosna i Hercegovina     | 01.11.2019. 14:56 |

Sarajevo - Besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 30.000 KM za projekt „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2019/2020. godina“.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ranije je potpisao protokol sa direktorom Javnog preduzeća „Olimpijski bazen Otoka“ Enesom Peštekom.

Realizacija projekta započela je na Olimpijskom bazenu na Otoci, a trajanje jednog ciklusa je deset radnih dana, s tim da su prvi i posljednji dan predviđeni za inicijalna, odnosno finalna testiranja i provjere plivačkog znanja.

Neki od ciljeva projekta su da se utiče na skladan rast i razvoj djece, razvijaju njihove aerobne sposobnosti, zadovoljavaju potrebe za kretanjem i boravkom u vodi, osposobljavanje za slobodno izražavanje u različitim oblicima tjelesnog vježbanja, te putem grupnog vježbanja uticanje na socijalizaciju djece i prevenciju nasilja i maloljetničke delinkvencije.

Stručni saradnik za realizaciju programskih aktivnosti Javnog preduzeća „Olimpijski bazen Otoka“ Roman Kebat je kazao da će biti obuhvaćeno oko 640 mališana sa područja općine Centar, saopćeno je iz ove općine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Otvoren međunarodni vaterpolo turnir 'Sarajevo Champions Challenge'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana