Stranačke aktivnosti     | 31.10.2019. 18:20 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

GS: Čović je dio Putinove mreže u BiH 

Građanski savez (GS) smatra da su navodi predsjednika HDZ Dragana Čovića da jedini uvjet za ulazak BiH u EU učešće u vlasti ruskog SNSD i proruskog HDZ, potpuno netačni. Ukoliko bi bilo kada EU postavila takav uslov pred BiH, naš stav u GS je da Bosni Hercegovini nije mjesto u takvoj uniji. 

Dragan Čović je svojom šutnjom nad progonom Hrvata iz entiteta RS već pokazao da su mu interesi ruskog “crnog kapitala” i uklapanje u njih važniji od interesa građana BiH. Zato ne ćudi da mu je put u NATO manje važan od opstanka Milorada Dodika i zadovoljenja interesa ruskog prisustva na Balkanu. 

Sasvim je jasno da je Čovićev EU put lažan, jer se istovremeno zalaže za rasističke principe segregacije, koje želi legalizirati kroz svoj prijedlog Izbornog zakona, a što nije u skladu sa načelima EU. 

Kako EU izgleda u Čovićevom viđenju, najbolje se vidi po obespravljenosti nehrvata na prostorima pod potpunom kontrolom HDZ. 

Takva EU, kakvu zagovara Covic, nikome u BiH nije potrebna, izuzev oligarhiji HDZ i SNSD!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo