Bosna i Hercegovina     | 31.10.2019. 08:50 |

Javni poziv za nominacije najboljih volontera za nagradu 'Gordana Jelić'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 31. listopada (FENA) - Zaklada fra Mladen Hrkać poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe, neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice iz BiH i Republike Hrvatske da podnesu prijave s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja iz navedenih zemalja za dodjelu Nagrade "Gordana Jelić" za volontera 2019. godine.

Nagrada se dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2019. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkać.

Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije, i to Nagrada za volontera 2019. godine u BiH za osobu koja je volontirala na području BiH i koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja ove zemlje s više od 60 volonterskih sati.

Druga kategorija je Nagrada za volontera 2019. godine u Republici Hrvatskoj (RH), a za kandidata u ovoj kategoriji može biti predložena osoba koja je volontirala na području RH i koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja ove države s više od 60 volonterskih sati.

Ime dobitnika nagrade "Gordana Jelić" za Volontera 2019. godine biti će objavljeno u četvrtak, 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera, a svečana dodjela Nagrade bit će održana u nedjelju, 15. prosinca, na obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" ostavilo velik i iznimno značajan trag, stoji u priopćenju.

Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predložiti kandidate za nagradu tako što će ispuniti Obrazac za nominacije za Volontera 2019. godine i dostaviti ga e-mailom, poštom ili osobno, a sve ostale informacije mogu se naći na službenoj internetskoj stranici udruge fra Mladen Hrkać.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom