Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 14:28 |

Razgovori o stanju lokalnih vodovoda na teritoriji bugojanske općine

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 30. oktobra (FENA) - Neophodno je uraditi kompletnu analizu mjesnih vodovoda koji nisu priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, kako bi se riješili problemi koji su evidentni u posljednje vrijeme u pojedinim područjima općine Bugojno.

Ovo je zaključeno na sastanku čelnih ljudi izvršne i zakonodavne vlasti u ovom gradu  s predsjednicima mjesnih zajednica i predstavnicima sanitarne inspekcije i higijensko-epidemiološke službe bugojanskog "Doma zdravlja".

Inicijativu za pokretanje mjera sanacije lokalnih vodovoda i izvorišta koji do sada nisu bili u sistemu kontrole pokrenuo je vijećnik Fuad Hajić za kojeg je to pitanje „od krucijalnog značaja, imajući u vidu broj onih koji se snabdjevaju vodom na ovaj način“.

- Više od hiljadu domaćinstava, odnosno oko pet hiljada stanovnika, koristi vodu za koju ne znamo da li je ona bakteriloški i hemijski ispravna. Nakon ovog sastanka mi ćemo krenuti u realizaciju određenih aktivnosti, po čijem okončanju ćemo znati koju i kakvu vodu oni piju - kazao je.

Dogovoreno je da predsjednici mjesnih zajednica do 15. novembra u nadležnu općinsku službu dostave kompletnu informaciju o stanju pomenutih vodovoda u Bugojnu, kako bi se ova tema uvrstila u dnevni red naredne sjednice OV-a, na kojoj bi se trebalo iznaći adekvatno rješenje za njihove korisnike.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta