Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 16:30 |

Zvizdić primio ambasadorice Kraljevine Švedske i Republike Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je u odvojene nastupne posjete ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strőmquist i ambasadoricu Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann i upoznao ih s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Zvizdić je istaknuo da Bosna i Hercegovina ima izuzetno dobre i prijateljske odnose s obje zemlje i da postoji veliki prostor za proširenje saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja.

Ambasadorica Strőmquist je tokom sastanka upoznala predsjedavajućeg Zvizdića s dolaskom princeze Viktorije u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

S princezom Viktorijom će doputovati i njen suprug Daniel Vestling, te potpredsjednica Vlade Isabella Lovin.

Ambasadorica Strőmquist je rekla da je cilj ove posjete jačanje dobrih odnosa između dvije zemlje i naglasila da je ova posjeta jedna od dvije zvanične posjete koje princeza obavlja u toku godine.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na svemu što je Švedska uradila za Bosnu i Hercegovinu.

- Posebno cijenimo vaš prijateljski i institucionalni odnos prema BiH, kao i brojne projekte koji su realizirani  putem vaših agencija - rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Naglasio je da je bosansko-hercegovačka dijaspora izuzetno važna spona između dvije zemlje i rekao da predstavlja najbolji primjer dobre integracije u društvo.

Tokom sastanka s austrijskom ambasadoricom Hartmann, konstatirano je da je saradnja na bilateralnom nivou izuzetno dobra i da prijateljske odnose treba dodatno unapređivati.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadorice Strőmquist i Hartmann s procesom formiranja vlasti u BiH i rekao da se radi na pronalasku modela koji će dovesti do formiranja vlasti i koji će biti baziran na poštivanju vladavini prava.

Predsjedavajući Zvizdić je ambasadoricama Strőmquist i Hartmann poželio uspješan mandat u Bosni i Hercegovini i rekao da BiH ostaje pouzdan partner u promoviranju euroatlantskog puta - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije