FENA biznis     | 25.10.2019. 12:44 |

Osma MSCommunity konferencija održana u duhu dijeljenja znanja iz IT tehnologija

FENA Saopćenje

 

Osma MSCommunity BiH konferencija, koja se ove godine održala pod sloganom //GR8!, u jednom danu je omogućila dijeljenje znanja vrhunskih IT stručnjaka sa kolegama iz struke, kao i mladim snagama koji ulaze u IT svijet. Sam slogan najbolje opisuje konferenciju koja je po kvaliteti opravdala očekivanja organizatora i učesnika. 

Bh. i regionalni predavači, čija se imena mogu vidjeti i na velikim svjetskim IT skupovima, ove godine su na MSCommunity BiH konferenciji govorili o aktuelnim oblastima: cloud infrastrukture, razvoj softvera, umjetna inteligencija i tehnologije za Internet of Things (IoT) i njihovim primjenama u biznisu i svakodnevnom životu. 

Izvrsna predavanja su privukla veliki broj učesnika koji dolaze iz IT industrije te mlade ljude i entuzijaste koji žele ostati u toku i pratiti posljednje trendove. Oni su tom prilikom mogli čuti dosta informacija o korištenju BI alata za poboljšanje obrade podataka u poslovnom okruženju, načinima i značaju backupa podataka koji se ne može dovoljno naglasiti, testiranju koda u cloudu uz tehnologiju Pester, te korištenju MS Teams kako bi se poboljšala poslovna saradnja. 

Vrlo poznata u stručnim, poslovnim i drugim krugovima, MSCommunity BiH konferencija je postala svojevrsni brend. Događaj je osmi put zaredom organizovala grupa IT stručnjaka iz udruženja MSCommunity koje pokreće entuzijazam i želja da povežu IT stručnjake na profesionalnom nivou. Damir Dizdarević, jedan od organizatora, ovim povodom je izjavio: “Izrazito mi je drago da već osam godina uspijevamo da organizujemo ovu konferenciju i da ugostimo najbolje predavače iz cijele regije. Kako je osnovni motiv konferencije dijeljenje znanja, mi smo i ove godine, uz podršku naših sponzora, uspjeli da našim posjetiocima omogućimo da saznaju novosti iz svijeta IT-a, te se povežu sa sebi sličnima kao i najpoznatijim IT kompanijama iz BiH.“ 

Konferenciju ove godine podržavaju kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, Authority Partners, SYS Company, Veeam, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, Prointer, Sarajevski kiseljak, Lanaco i Sessionize.com, kao i medijski partneri Bljesak.info, Media-marketing.com, Faktor.ba, Business Magazine, Hayat.ba, Radio Sarajevo, agencija FENA, Info.ba, Poslovne novine, Akta.ba, Profitiraj.ba, Start BiH, Euroblic,  IT radar, Radio Stari Grad, časopis Student, Studomat.ba, Hayat TV i TNT Group.

 

Ovogodišnju konferenciju MSCommunity bilo je moguće pratiti i putem društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram.

 

 #mscommunitybih 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Žujo: 'Communis' odgojio generaciju marketing stručnjaka u BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo