Sport     | 24.10.2019. 17:35 |

Pomoćnica za sport Ministarstva civilnih poslova BiH u posjeti OKBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Pomoćnica  ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića,  Anđa Kalem-Perić, zadužena za državni sport, posjetila je danas  Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OKBiH  Izet Rađo, sa potpredsjednicima Marijanom Kvesićem i Sinišom Kisićem, upoznao je pomoćnicu ministra  o mnogobrojnim projektima OKBiH u ovoj godini.

Predsjednik i potpredsjednici OKBiH su posebno potcrtali odličnu organizaciju EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo, podršku najboljim sportistima BiH, za njih 14, u njihovoj namjeri da se kvalifikuju na Olimpijske igre u Tokiju, renoviranje Olimpijskog muzeja, kao i mnogobrojne projekte u kojima je OKBiH specijalni partner.  

Iskazali su  zabrinutost sportskih strukovnih saveza BiH za njihovo funkcionisanje i finansiranje najboljih sportista BiH kako bi se adekvatno pripremili i kvalifikovali na prestižna takmičenja, kao što su olimpijske igre, pogotovo u ovoj predolimpijskoj godini kada najvjerovatnije neće doći do implementacije granta MCP iz već poznatih razloga, saopćeno je iz OKBiH. 

Predsjednik i potpredsjednici su stavili OKBiH na raspolaganje MCP-u kao kredibilnog partnera koji želi zajedno sa MCP-a iznaći riješenja za jačanje bh. sporta i donošenja najboljih sistemskih riješenja.

Na kraju posjete, pomoćnica ministra je obišla stalnu muzejsku postavku Zimskih olimpijskih igara Sarajevo '84.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Tuka - Olimpijci zahtijevaju rješavanje problema finansiranja vrhunskog sporta (VIDEO)

OKBiH - Hitno poduzeti mjere za spas bh. sporta

Tuka, Cerić I Džumhur na online Forumu sportista

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!