Kultura     | 24.10.2019. 15:50 |

Predstavljen program 36. susreta kazališta Brčko distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. listopada (FENA) – Pod motom "Zatočeni u prošlosti" od 21. do 29. studenoga u Brčkom će se održat 36. kazališni susreti BiH na kojima će u natjecateljskom dijelu biti izvedeno devet predstava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Festival u četvrtak, 21. studenoga, otvara predstava "Hamleta u selu Mrduša Donja", redatelja Nikole Pejakovića, u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Dan kasnije, na repertoaru je predstava Teatara "Sartr" iz Sarajeva "Majka ili sve lutke idu u raj" u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović, a u subotu, 23. studenoga, predstava "Pijana noć 1918." redatelja Gradimira Gojera, u izvedbi Narodnog pozorišta iz Tuzle.

U nedjelju je na programu "Pink Moon" iz Zenice, redatelja Saše Peševskog, dok će sljedećeg dana glumci Gradskog dramskog kazališta "Gavella" iz Zagreba, odigrati predstavu "Kiklop", redatelja Saše Anočića.

Gradsko pozorište "Podgorica" u utorak, 26. studenoga, igrat će predstavu "Kozocid" redateljice Vide Ognjenović, dok će Kamerni teatar 55 iz Sarajeva odigrati "Sjećaš li se Doli Bel" koju je režirao Kokan Mladenović.

U četvrtak, 28. studenoga, na repertoaru je predstava Atelje 212 iz  Beograda "Petrijin venac", redatelja Bobana Skerlića, a u petak, 29. studenoga, predstaviti će se Satiričko kazalište "Kerempuh" i Kazalište Moruzgva, iz Zagreba s predstavom "Cabaret Preko veze", redatelja Ivana Lea Leme.

"U nastojanju da ispuni osnovnu misiju Susreta, nakon sagledavanja kompletne ponude prijavljenih predstava, izbornik je ustanovio da su dominantna tri tipa predstava – projekata koje imaju zajedničko ishodište: predstave iz BiH, rađene po već izvođenim ili ekraniziranim dramskim tekstovima, pisanima na jednom od tri jezika naroda u BiH; praizvedbe novih dramskih tekstova domaćih, bosanskohercegovačkih dramskih autora; predstave iz regije, rađene po novim, već izvođenim ili ekraniziranim dramskim tekstovima, pisanima na jednom od tri jezika naroda u BiH", kazao prof. Vlado Kerošević.

Susreti kazališta u Brčkom osnovani su prije 46 godina kao susreti koji promoviraju bosanskohercegovačkog dramskog pisca.

Pokrovitelj festivala je Vlada Brčko distrikta BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'