Kultura     | 01.11.2019. 11:38 |

Naučni skup o zdravstvenoj zaštiti egzotičnih i divljih životinja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Udruženje za istraživanje, tehnologiju, edukaciju i nauku ARTES uz podršku Mađarskog udruženja građana HUM Sarajevo i Asocijacije studenata Veterinarskog fakulteta, organizirat će 2 i 3. novembra naučno-stručni skup u cilju edukacije i informiranosti iz oblasti zdravstvene zaštite egzotičnih i divljih životinja.

Skup će biti održan u čast obilježavanja 70. godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu i Veterinarskog fakulteta, saopćeno je iz te visokoškolske ustanove.

UNSA – Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu je prepoznao potrebu za edukacijom iz te oblasti pa je od 2018. godine pokrenuo i specijalistički studij "Morfofiziologija i bolesti egzotičnih kućnih ljubimaca", osmišljen prvenstveno kako bi svršenim studentima Veterinarskog, a i drugih srodnih fakulteta omogućio nastavak obrazovanja i profesionalnog razvoja u najširem smislu.

Taj događaj će okupiti brojne stručnjake i goste iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i šire.

Osim dvodnevnih predavanja bit će organizirana i edukativna izložba sa egzotičnim i divljim životinjama u auli Fakulteta i Equus klubu, navodi se u saopćenju Veterinarskog fakulteta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Preminuo penzionisani profesor Veterinarskog fakulteta Hamdo Lokvančić

Smajlović: Praksa na farmi u Bojniku obustavljena, radi se biosigurnosni protokol

Svečanom akademijom obilježeno 70 godina postojanja Veterinarskog fakulteta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo