Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Saopćenje

Predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković, danas se u Sarajevu sastao sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Sattler je novoimenovani šef Delegacije EU u BiH i na toj poziciji naslijedio je Lars-Gunara Wigemarka. Predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković, na sastanku je informisao Sattlera o aktuelnim reformskim procesima u Kantonu Sarajevo.

„Gospodin Johann Sattler je izrazio zadovoljstvo poduzetim iskoracima koje je napravila Vlada KS i Skupština KS, a koji su prepoznati i od građana i od međunarodne zajednice. Ovo je bila prilika i da gospodina Sattlera informišemo o svim poduzetim socio-ekonomskim reformama koje su već napravljene kao i one koje su tek pred nama“ kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Sastanak je bio i prilika da se razmijene stavovi i gledišta na aktuelne teme, posebno u oblasti predstojećih reformi na nivou entiteta koje se odnose na rasterećenje poslodavaca i smanjenje određenih nameta.

„EU je strateško opredjeljenje Bosne i Hercegovine i naš najznačajniji partner na reformskom putu koji će Narod i Pravda i vladajuća koalicija u Kantonu Sarajevo uvijek podržati. Gospodinu Sattleru sam želio sretan početak mandata i uspješan rad na dobrobiti BiH i EU“, kazao je nakon sastanka Konaković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.