Sport     | 21.10.2019. 13:53 |

Takmičari iz 59 zemalja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Sarajevu (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Reprezentativci iz 59 zemalja odmjerit će snage na 22. svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu koje će biti održano u Sarajevu od 22. do 26. oktobra, istaknuto je na pres-konferenciji danas u Sarajevu.

Direktor Prvenstva Alija Ogrić precizirao je da će više od 800 takmičara nastupiti na manifestaciji koja će zvanično biti otvorena sutra u dvorani Zetra, te da je superfinale na programu 25. oktobra.

Predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO) Roy Beker izjavio je da je ovo prvenstvo posebno važno jer je prvo otkako je kickboxing dobio status olimpijskiog sporta.

- Imate fantastične hotele, dvoranu i fantastičan grad i za mene je ispravna odluka da ovo prvenstvo prvi put bude održano u Bosni i Hercegovini i veoma smo sretni što smo ovdje - rekao je Beker. 

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istakao je da, uime Vlade FBiH koja je generalni sponzor prvenstva, zahvaljuje WAKO federaciji na dodjeli domaćinstva Bosni i Hercegovini.

- Izuzetno nam je drago zbog toga jer je Sarajevo još uvijek prožeto duhom olimpizma i željeli smo da damo punu podršku ovom takmičenju - rekao je Bukvarević.

Dodao je da Bosna i Hercegovna u posljednje vrijeme dokazuje da ima značajan broj dobrih takmičara u borilačkim sportovima, što potvrđuju medalje koje oni donose s različitih svjetskih takmičenja.

Selektor bh. kickboxing reprezentacije Salko Zildžić naveo je da su učinili sve da takmičare pripreme na najbolji način, te da očekuje nastavak dobrih rezultata i osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava.

- Imamo Ahmeda Krnjića koji je na evropskom i svjetskom prvenstvu osvajao srebrene medalje i očekujemo da će sada u Sarajevu pokušati da se popne na najviše postolje - kazao je Zildžić i dodao da se dosta očekuje i od Igora Emkića, Mesuda Selimovića i Jasmine Merdić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3538

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1OUYRse1r1djd-I3nN9r5D3YgKrei7YI0?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brzoklizač Tarik Omeragić na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu zauzeo 16. mjesto  u disciplini 1500 m

Iman Drugović bronzana na Zagreb Openu

Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo