Ekonomija     | 22.10.2019. 12:13 |

Međunarodna konferencija službi zapošljavanja, članica CPESSEC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Međunarodna direktorska i ekspertska konferencija koja je organizovana u sklopu godišnjeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine radom Centra javnih službi zapošljavanja jugoistočne Evrope (CPESSEC), bit će otvorena sutra u Sarajevu.

Prvi dan će biti održana konferencija direktora javnih službi zapošljavanja članica CPESSEC-a, a drugi dan ekspertska konferencija i Forum službi zapošljavanja o temi „Efikasnost aktivnih mjera zapošljavanja na tržištu rada“.

Konferencija se održava u organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), austrijske ambasade u BiH, te Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Centar javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope (CPESSEC) osnovan je 2006. godine u Sofiji i trenutno broji deset članica. Centar je pridonio razvoju saradnje među institucijama tržišta rada u regionu, potpisivanju brojnih bilateralnih sporazuma i jačanju kapaciteta članica Centra u upravljanju tržištima rada, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Agencija za rad i zapošljavanje - Krajem oktobra u BiH bilo 382.348 nezaposlenih

U BiH krajem septembra 384.209 nezaposlenih, manje za 8.342 u odnosu na august

Krajem augusta u BiH 392.551 nezaposlena osoba, manje za 2.832 u odnosu na juli

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo