Stranačke aktivnosti     | 20.10.2019. 18:11 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

"Čolpa: Čini se da je Vučić agresivniji od Miloševića!

Povodom Vučićeve najave još agresivnijeg naoružavanja Srbije nemamo nijednu dilemu da Vučić nastavlja Miloševićevu politiku, njegov je nasljednik, i po tome što svoju politiku zasniva na lažima o ugroženosti Srba i Srbije od strane susjeda, a zapravo je prošlost pokazala da su mnogi u regionu platili krvavu cijenu nakon silnih izjava Miloševića o ugroženosti Srba.

Vučićevi izgovori, povodom naoružavanje Srbije, neodoljivo podsjećaju na Hitlerove iza 1935. godine kada je na sav glas govorio da se naoružava, jer ga susjedi ugrožavaju, što je postalo pravilo za agresiju.

U posljednjih nekoliko godina politički vrh Srbije strogo i prikriveno prijeti tako što ne poštuje Sporazumom o subregionalnoj kontroli naoružanja te na taj način ugrožava sigurnost u regionu i stvara uslove da se oružano razračuna sa susjedima i silom poput Miloševića nametne svoje ciljeve.

Sa žalošću moram ponovo reći da politike devedesetih još uvijek vladaju u regionu, i to u trenutku kada zajedno proživljavamo demografsku katastrofu kakva nije viđena od krvavih devedesetih. 

Umjesto da svi zajedno ulažemo napore da sačuvamo stanovništvo, imamo Vučića koji izdvaja ogromna sredstva u naoružavanje koje za posljedicu može značiti novu agresiju na nekog od komšija, jer svi dobro vidimo da Srbija nije ugrožena."

S poštovanjem,

Građanski savez

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana