Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Omer Berbić novi je predsjednik Foruma mladih Naše stranke

Večeras je u Sarajevu održan Drugi Kongres Foruma mladih Naše stranke. Izabrano je novo rukovodstvo. Predsjednik Foruma mladih NS za Bosnu i Hercegovinu je Omer Berbić iz Tuzle, a potpredsjednica je Naida Omerdić iz Zenice.

Mandat rukovodstva Foruma mladih traje dvije godine. U prethodnom mandatu Forum mladih je radio na širenju članstva, jačanju postojećih odbora i formiranju novih, jačanju međunarodnog uticaja i saveza s mladim liberalima u drugim zemljama te političkoj edukaciji svojih članova.

Na prošlom Kongresu Forum mladih postao je organ Naše stranke, što govori da je njegov značaj i uticaj u hijerarhiji stranke ojačao.

U naredne dvije godine fokus Foruma mladih, prema riječima njegovog novog predsjednika, bit će snažnija promocija rada mladih političara Naše stranke u javnosti, jačanje njihove pozicije unutar stranke te širenje članstva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.